Management hotelnictví a lázeňství

VŠH jako jediná vysoká škola v České republice a na Slovensku nabízí studium hotelnictví. Na výuku této specializace se zaměřujeme již 20 let, a proto není překvapivé, že VŠH disponuje velmi kvalitním zázemím. Například si mohou studenti vyzkoušet práci a vedení personálu ve školní restauraci nebo ve školním baru. Studenti si také mohou vyzkoušet jednání s dodavateli surovin a nápojů.

Podle vedoucího katedry hotelnictví a místostarosty města Čelákovice, Ing. Petra Studničky, PhD., je praktická výuka ta nejlepší cesta jak připravit studenta na budoucí úspěšnou kariéru. Z tohoto důvodu má VŠH několik desítek partnerů (např. CPI hotels, Aquapalace Praha), kde studenti mohou vykonávat praxi již při studiu a vyzkoušet si tak práci v managementu těchto společností. Kvalitní teoretickou přípravu zajistí studentům VŠH vyučující, z nichž mnoho působilo ve vedoucích funkcích mezinárodních hotelů, restaurací nebo sami podnikali v oblasti hotelnictví a gastronomie.

Poslechněte si co o specializaci Hotelnictví říká Ing. Jiří Zelený, odborný asistent katedry hotelnictví a Sommelier.

Profil absolventa

Absolventi specializace Hotelnictví jsou připraveni zastávat manažerské a klíčové provozní pozice v celém spektru služeb v hotelnictví a gastronomii, tj. zejména v řízení středních a velkých podniků a v ubytovacích, stravovacích, technických a ostatních hotelových provozech. Jsou také připraveni působit v lázeňských a wellnessových zařízeních a dalších podnicích cestovního ruchu.

Absolventi zároveň jsou vyhledávanými odborníky pro poradenství v oblasti hotelových služeb, při výrobě pokrmů a nápojů, při uplatňování společenské etikety v manažerské praxi nebo při zajišťování společenských akcí (event management a catering). Kromě toho mají všichni absolventi dostatečné znalosti na nastartování vlastního podnikání. 

 

Profilové předměty:

1. semestr
Management cestovního ruchu
Hotelové inženýrství
Makroekonomie pro magisterské studium
Aplikovaná statistika
Kvantitativní metody
Anglický jazyk
Cizí jazyk

2. semestr
Řízení lázeňství
Systémy kvality v hotelnictví a lázeňství
Mezinárodní podnikání v hotelnictví a gastronomii
Mikroekonomie pro magisterské studium
Finanční řízení podniku
Strategické řízení
Anglický jazyk
Cizí jazyk

3. semestr
Gastronomické koncepty
Manažerské účetnictví
Mezinárodní marketing a obchodní operace
Metody výzkukmu
Projektové řízení
Volitelný předmět
Seminář k DP
Praxe

4. semestr
Ekonomika hotelu
Hotelové a informační systémy
Controlling
Veřejné finance a územní samosprávy
Psychologie a sociologie trhu
Volitelný předmět
Předstátnicový seminář

Volitelné předměty:
Management služeb
Procesní modelování v hotelnictví
Revenue a yield management v hotelnictví a gastronomii
E-business v hotelnictví
Sdílená ekonomika v hotelnictví
Aktuální trendy v hotelnictví
Management lázeňských a wellnessových služeb
Enogastronomie
Sociální ekonomika

Pokud máte jakékoliv dotazy, neváhejte nás kontaktovat, přijďte se podívat na Den otevřených dveří nebo si v případě zájmu podejte přihlášku ke studiu.