Studenti IHM navštívili agenturu CzechTourism

Studenti IHM navštívili agenturu CzechTourism

Studenti prvního semestru v prezenčním bakalářském studijním programu v AJ - Hospitality Management navštívili ČCCR „CzechTourism“. Byli podrobně seznámeni s činností a strategií prezentace ČR na domácím a zahraničním trhu. Rovněž byla věnována pozornost analýze vývoje příjezdového cestovního ruchu, sezónnosti, trendů, apod. Byla to jen některá z témat, o která se s námi podělil manažer Jan Otava z oddělení marketingového výzkumu agentury CzechTourism.

„Dne 16.října první ročník oboru Hospitality Management vyučovaný v anglickém jazyce navštívil turistické informační středisko CzechTourism. Zde nás čekala zajímavá přednáška v podání pana Jana Otavy. Zmínil témata, jak se cestovní ruch v České republice vyvíjí, jaká místa jsou největšími lákadly pro turisty z cizích zemí, co si návštěvníci vybaví, když se řekne Česká republika atd. Zmínila bych pár nejzajímavějších faktů, o které jsme byli obohaceni. Mezi nejčastější návštěvníky ČR patří turisté z Německa, Slovenska a Ruska. V průměru zde nejvíce času tráví ruští turisté a využívají přitom široké nabídky lázní a wellness resortů, které ČR nabízí. Velkým překvapením bylo zjištění, že většina návštěvníků ČR pocházejících z Ukrajiny jezdí do České republiky za cílem návštěvy své rodiny. Hlavními sektory turismu, které jsou nejvíce zastoupeny v ČR z hlediska zahraničních návštěvníků, je MICE turismus, kulturní a aktivní cestovní ruch či lázeňské pobyty. Česká republika se také pyšní oblíbenou gastronomií. Nejvíce navštěvovaná místa jsou Jižní Morava - díky skvělým domácím pokrmům a chutnému vínu, či Plzeň - oblíbená převážně milovníky piva. Mimo jiné jsme nahlédli do světa této organizace a zjistili jsme, jaké průzkumy provádí a další zajímavosti. Touto cestou bychom rádi poděkovali celé organizaci CzecTourism. Vážíme si času, který jste nám věnovali a doufáme, že popularita navštěvovaných míst v ČR jen poroste.“

Natálie Sudová
Studentka prvního ročníku programu Hospitality Management

 

Fotogalerie

Reference

Ing. Igor Bejtic
sommelier Ambiente restaurant
Během studia na VŠH jsem dostal spoustu prostoru pro vlastní realizaci. Měl jsem možnost skloubit školu s prací a potkat super lidi, s kterými se neustále vídám.