Premiéra akce „Ochutnejte VŠH“ byla velmi úspěšná

 

V úterý 21. února 2017 se uskutečnila v prostorách Vysoké školy hotelové v Praze (VŠH) premiéra akce „Ochutnejte VŠH“, která byla určena žákům středních odborných škol a učitelům odborných předmětů. Do budovy školy zavítalo celkem 69 žáků a 17 učitelů z různých regionů České republiky, kteří se seznámili s akademickým prostředím a možnostmi vysokoškolského studia.

Kontaktní formou byl žákům středních škol představen den vysokoškoláka. V průběhu dne navštívili účastníci akce výuku odborných předmětů (Podnikání v hotelnictví a gastronomii, Trendy v on-line marketingu), ekonomických předmětů (Makroekonomie, Účetnictví, Finanční řízení podniku) a cizích jazyků. Dále byla pro žáky připravena barmanská show, na jejímž zabezpečení se podíleli studenti VŠH. Žáky zaujala i odpočinková chill-out zóna a nově zprovozněné grafické a redakční studio.

V ranních hodinách byla pro žáky a jejich učitele připravena snídaně v RevPAR Café. Provoz kavárny bude znovu obnoven v průběhu tohoto letního semestru. Pro učitele odborných předmětů byla připravena přednáška zabývající se novými trendy v cestovním ruchu, hotelnictví a gastronomii. Členové katedry dále připravili senzorické hodnocení pokrmů a nápojů dle tuzemských a zahraničních standardů, které bylo zpestřením odborného programu pro pedagogy. Oběd byl zajištěn v gastronomickém středisku ve spolupráci s První soukromou hotelovou školou.

VŠH bude podobně zaměřené akce pořádat i nadále. Jejich koordinátorem je oddělení marketingu a za zabezpečení celé akce „Ochutnejte VŠH“ odpovídala Bc. Silvia Mihaldová, absolventka bakalářského stupně studia oboru Hotelnictví. Významnou gastronomickou akcí pro širokou veřejnost v atriu školy bude ve středu 10. května „Hodování v období baroka“.

Ing. Pavel Attl, Ph.D.
výkonný ředitel VŠH a vedoucí katedry cestovního ruchu

Ing. Petr Studnička, PhD.
vedoucí katedry hotelnictví

 

Fotogalerie

Reference

Ing. Michaela Urbanová
Event manager HILTON PRAGUE
Degustovať destiláty a víno počas vyučovacieho dňa nie je na VŠH nič neobvyklé, práve naopak. Pridanou hodnotou sú somelieri a odborníci z praxe v odbore.