Jíst, meditovat, milovat

Dne 30. 4. 2019 proběhla na VŠH akce Promítání filmu Jíst, meditovat, milovat, kterou uspořádali studenti 2. ročníku bakalářského studia. Promítání bylo spojeno s osmi-chodovou degustací italských pokrmů, doplněnou o výběr českých vín.

Celé menu bylo inspirováno samotným filmem s cílem spojení vizuálního a chuťového zážitku. Na uvítanou čekal účastníky akce aperitiv v podobě Americano Cocktailu. Jako první se podávaly studené předkrmy, konkrétně Mozarella s rajčaty a bazalkovým pestem a Bruschetta se žampiónovou směsí a parmazánem.

Po studených předkrmech přišel na řadu teplý předkrm, který představovaly Crocchette di melanzane neboli lilkové krokety, servírované na listu bazalky. Dalším chodem byla klasická italská zeleninová polévka Minestrone posypaná sýrem Pecorino.

Po polévce následovala série hlavních chodů, kterou tvořily zapečené Canelloni plněné riccottou a špenátem, dále Masové koule s rajčatovou omáčkou a špagety. A trojici hlavních chodů uzavíraly Lasagne s hovězím masem a sýrem.

Jako sladkou tečku studenti zvolili italský dezert Tiramisu. Po dezertu byl pro účastníky připraven i digestiv Captain Morgan PrivateStock. Ke každému chodu bylo servírováno víno, mezi nimiž se objevil například Modrý Portugal, pozdní sběr, 2013 z vinařství Baloun nebo Cabernet Sauvignon, pozdní sběr, 2017 z vinařství Veverka.

Po skončení filmu a degustace byl všem účastníkům rozdán dotazník, ve kterém měli zhodnotit jednotlivé pokrmy, servis a komplexně celou akci. Na předních příčkách se umístilo již zmiňované Tiramisu, z hlavních chodů Lasagne a z předkrmů Mozarella a lilkové krokety. Hodnocení akce jako celku bylo až na pár výhrad velice pozitivní. Akce se zúčastnilo celkem 32 lidí z řad českých i zahraničních studentů z Erasmu a vyučujících.

Fotogalerie

Reference

Barbora Rišková
student Hotelnictví
Děkuji VŠH za získání znalostí, které uplatňuji v každodenní hotelové praxi. Vtipní učitelé byli třešničkou na dortu v průběhu celého studia :-)