International Days

Od 6. do 10. května 2019 se v belgických městech Verviers a Liège konaly International Days pod záštitou Haute École Charlemagne, a to pro vysokoškolské pracovníky i odborníky z praxe z celé Evropy. Českou republiku reprezentovali Ing. Jiří Zelený, Ing. Zbyněk Vinš a Ing. Karolina Macháčková, kteří pro 45 hostů uspořádali workshop s názvem „Can Gastronomy Make Forests and Vineyards Good Friends Forever? A Case of Sustainable Management of Game Species, Environment & Organic Wines“. Zaměření workshopu tedy odpovídalo udržitelnému managementu divoké zvěře a udržitelnosti vinařství a vinohradnictví. Hlavní součástí workshopu byla degustace 3chodového menu a vín od BIO Vinařství rodiny Špalkovy. Jako předkrm byla podávána zvěřinová paštika, křupavý toast, jeřabinovo-jalovcová omáčka a BIO Ryzlink rýnský, pozdní sběr, 2018. Jako hlavní chod byl vybrán kančí hřbet se šípkovou omáčkou, houbový knedlík a BIO Cuvée Gryllus červený, 2015. Jako moučník byly servírovány bramborové taštičky se švestkovými povidly, mandle a likérové sladké víno Šaler, 2015.

Fotogalerie

Reference

Ing. Igor Bejtic
sommelier Ambiente restaurant
Během studia na VŠH jsem dostal spoustu prostoru pro vlastní realizaci. Měl jsem možnost skloubit školu s prací a potkat super lidi, s kterými se neustále vídám.