Exkurze VŠH v Perfect Canteen AVAST

 

V pondělí 31. října 2016 se studenti 3. ročníku Vysoké školy hotelové v Praze zúčastnili exkurze v rámci předmětu Catering s Ing. Zbyňkem Vinšem. Studenti navštívili firemní restauraci Perfect Canteen ve společnosti Avast, která sídlí v administrativní budově Enterprise na pražském Pankráci.

Majitelem restaurace je známý šéfkuchař Filip Sajler, který studentům společně s manažerkou provozu Danielou Bártíkovou přiblížil, co všechno obsahuje provoz takovéto firemní restaurace. Základem jsou podle něj kvalitní suroviny, skvěle motivovaný pracovní tým a velice důležitá je také organizace práce v týmu. Největší překážku v provozování takovéto restaurace představuje institucionální a administrativní zatížení a ne zcela jasně definovaná pravidla pro fungování tohoto oboru.  

Filip Sajler se společně se svým týmem snaží vnášet do pokrmů zdravé věci a moderní trendy ve výživě. Standardní menu je poskládáno z tradičních českých pokrmů, které se odvíjejí od sezónnosti jednotlivých surovin, dále také z etnických pokrmů a samozřejmě z jednoho vegetariánského jídla. Některé pokrmy jsou orientované na moderní trendy ve výživě. Tato jídla jsou nutričně uzpůsobená zaměstnancům, kteří například sedí celý den v kanceláři a nemají skoro žádný pohyb.

Kromě vynikajícího jídla mají pracovníci i nádherný a uklidňující výhled na Prahu.

Trochu čísel nakonec:

  • 140 kg pomerančů na fresh džusy denně
  • 650 až 700 káv denně
  • 700 až 750 obědů denně
  • 20 zaměstnanců



 

Fotogalerie

Reference

Barbora Rišková
student Hotelnictví
Děkuji VŠH za získání znalostí, které uplatňuji v každodenní hotelové praxi. Vtipní učitelé byli třešničkou na dortu v průběhu celého studia :-)