Zajímaví lidé v zimním semestru 2017/2018

Zimní semestr bude na Vysoké škole hotelové ve znamení inspirace a nově nabytých vědomostí. Studentský senát si totiž pro studenty připravil spoustu zajímavých přednášek!

První porci zajímavých informací nabídne přednáška Františka Kšány ml., mistra svého oboru, který navazuje na úspěšné řeznické řemeslo svého otce. V tuto chvíli pracuje F. Kšánapro jedno z nejznámějších řeznictví v Praze – Naše maso (součástí sítě Ambiente), kde se specializují hlavně na české chovy. Na přednášce se studenti dozvědí o teorii řeznictví, o porcování masa i o vhodných úpravách masa. Chybět nebude ani praxe, a to ve formě názorné ukázky bourání půlky prasete.

 

Dále se bude konat beseda se známým českým šéfkuchařem restaurace Imperial Zdeňkem Pohlreichem. Přednáška bude na téma čemu se vyhnout v podnikání, budou zmíněny nejčastější chyby, se kterými se podnikatelé v oblasti hotelnictví a gastronomie často potýkají a chybět nebude ani řádná porce inspirace, kam nasměrovat svou kariéru.

 

 

Na VŠH dorazí i další významná osobnost české gastronomické scény, kterou je šéfkuchař a spolumajitel restaurace La DegustationBohêmeBourgeoiseOldřich Sahajdák. Šéfkuchař s mezinárodním přesahem získal své znalosti v Německu, Itálii, Portugalsku, Novém Zélandu, rozvinul své znalosti studiem C.I.A. (Culinary Institute of America) a nyní se o své znalosti podělí s našimi studenty! Se svým týmem připraví degustační menu spárované s francouzskými víny, o které se postará bývalý absolvent sommelier Ing. Igor Bejtic.

 

Před Vánoci se studenti mohou těšit na návštěvu barmana Ondřeje Hniličky, který jim přiblíží práci za barem. Ondřej Hnilička, který získal titul „Nejlepší barman“ na soutěži Czech Bar Awards, pracuje v Hemingway baru, který byl vyhlášen na Mixology Bar Awards 2016 jedním mezi pěti nejlepších bary v Evropě. Studentům přiblíží průběh soutěže Czech Bar Awards i jak probíhala jednotlivá kola finále soutěže ChivasMasters v New Yorku. Popíše funkci baru z jeho pohledu a podělí se o své praktické znalosti při výrobě drinků, které doplní i názornou ukázkou.

 

Reference

Bc. Aleš Černý
student Management hotelnictví a lázeňství
Přátelská atmosféra a spousta super lidí a akcí. Navíc jsem měl dost prostoru i pro práci, takže jsem nemusel řešit, co po škole.