VŠH hostí žáky ze 4 středních gastronomických škol

Vysoká škola hotelová v Praze (VŠH), jako profesně zaměřená vysoká škola působící v oborech hotelnictví, gastronomie, lázeňství, cestovního ruchu a marketingu, klade stále větší důraz na spolupráci s praxí. Jedním z výstupů je i spolupráce při realizaci projektu na podporu vzdělávání v oboru gastronomie.

Žáci ze čtyř středních gastronomických škol z České republiky (Kroměříž, Horky nad Jizerou, Teplice nad Metují, Písek) se účastní projektu „Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii“, reg. č. projektu CZ.02.3.61/0.0/0.0/16_012/0000606, který ve dnech 10. – 12. září probíhá v odborných učebnách VŠH.

Celkem 24 žáků a 6 pedagogů připravuje kompletně večerní raut v podzimním duchu. Na jeho zajištění participují kuchaři a číšníci pod odborným vedením pedagogů. Na realizaci projektu se podílí společnost IREAS, institut pro strukturální politiku, o. p. s., a Asociace kuchařů a cukrářů ČR. VŠH je i do budoucna připravena spolupracovat na realizaci podobně zaměřených projektů.

Ing. Petr Studnička, PhD.
vedoucí katedry hotelnictví

Fotogalerie

Reference

Ing. Igor Bejtic
sommelier Ambiente restaurant
Během studia na VŠH jsem dostal spoustu prostoru pro vlastní realizaci. Měl jsem možnost skloubit školu s prací a potkat super lidi, s kterými se neustále vídám.