VŠH hostí žáky ze 4 středních gastronomických škol

Vysoká škola hotelová v Praze (VŠH), jako profesně zaměřená vysoká škola působící v oborech hotelnictví, gastronomie, lázeňství, cestovního ruchu a marketingu, klade stále větší důraz na spolupráci s praxí. Jedním z výstupů je i spolupráce při realizaci projektu na podporu vzdělávání v oboru gastronomie.

Žáci ze čtyř středních gastronomických škol z České republiky (Kroměříž, Horky nad Jizerou, Teplice nad Metují, Písek) se účastní projektu „Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii“, reg. č. projektu CZ.02.3.61/0.0/0.0/16_012/0000606, který ve dnech 10. – 12. září probíhá v odborných učebnách VŠH.

Celkem 24 žáků a 6 pedagogů připravuje kompletně večerní raut v podzimním duchu. Na jeho zajištění participují kuchaři a číšníci pod odborným vedením pedagogů. Na realizaci projektu se podílí společnost IREAS, institut pro strukturální politiku, o. p. s., a Asociace kuchařů a cukrářů ČR. VŠH je i do budoucna připravena spolupracovat na realizaci podobně zaměřených projektů.

Ing. Petr Studnička, PhD.
vedoucí katedry hotelnictví

Fotogalerie