Exkurze studentů VŠH do SIA RESTAURANT

20. listopadu studenti 3. ročníku bakalářského studia oboru hotelnictví v anglickém jazyce společně s Ing. Svobodovou navštívili asijskou restauraci Sia, aby si zde už tradičně třetím rokem společně užili a vychutnali degustační večeři.

Asijské menu restaurace Sia vychází z tradičních receptů, postupů a technologií, které jsou obohacené ozkušenosti a nápady mezinárodního týmu šéfkuchaře Jiřího Štifta. Pod jeho vedením v něm spolupracují kuchaři z Indonésie, Nepálu, Indie, Vietnamu, Thajska, Malajsie, z Moravy i Číny.

Interiér restaurace připomíná exotická asijská tržiště a příprava jídel se odehrává v otevřené kuchyni, a to ve třech patrech a přímo před zraky hostů. Ti mohou sledovat výrobu domácích nudlí a čínských knedlíčků dim sum, porcování pekingské kachny nebo přípravu masa aryb na japonském grilu robata.

Po vzoru asijského způsobu stolování se servírují jednotlivé pokrmy doprostřed stolu, a to podle toho, jak jsou v kuchyni dokončovány.

Během večeře tak studenti ochutnali více jídel a návštěva nebyla jen chuťovým, ale také vizuálním zážitkem sdíleným s přáteli kolem stolu.

Fotogalerie