GASTRONOMICKÝ KROUŽEK

Činnost v gastronomickém  kroužku  nabízí  žákům  PSHŠ a studentům VŠH možnosti se dobrovolně  zapojit   do různých tematických bloků v rozsahu  4 vyučovacích hodin, pravidelně 2x v měsíci, v odpoledním čase mimo vyučování. Jednotlivé  lekce jsou zaměřeny na přípravu speciálních i tradičních pokrmů, různé variace a moderní úpravy, jejichž zhotovení z důvodu náročnosti provozní, časové a surovinové, nelze běžně provádět ve  výuce. Snahou je účelné a moderní zpracování jednotlivých druhů surovin a příprava kvalitních výrobků pro různé příležitosti.

Informace o činnosti Gastronomického kroužku v akademickém roce 2017/2018

Termíny konání:

říjen 2017 11. 10.
středa   14.00 -17.30
  17. 10. úterý     15.00 -18.30
       
listopad 2017 09. 11.
čtvrtek 15.00 -18.30
  22. 11.
středa   14.00 -17.30
       
prosinec 2017 06. 12. středa   14.00 -17.30
  12. 12. úterý     15.00 -18.30
       
leden 2018 10. 01.
středa   14.00 -17.30
  17. 01.
středa   14.00 -17.30

Pro studenty PSHŠ a VŠH je barmanský kroužek ZDARMA.

 

Lektor: Ing. Helena Buřičová

Kontakt: buricova@pshs.cz, tel. 283 101 132

Místo konání: Laboratorní kuchyň (učebna č. 110)

Zaměření: Účastníci mají možnost vyzkoušet více specializovaných činností, získat dovednosti a pracovat s rozšířeným sortimentem surovin. Každý účastník pracuje v kroužku v kuchařském oblečení a obuvi, má platný zdravotní průkaz (vždy u sebe) a dodržuje základní hygienické požadavky a bezpečnost práce.

Témata:

  • Estetika, úprava a prezentace připravovaných pokrmů
  • Pokrmy určené pro slavnostní akce
  • Sváteční pokrmy
  • Tradiční pokrmy podzime
  • Dezerty a minidezerty pro různé příležitosti
  • Porkmy z podzimního ovoce a zeleniny
  • Vánoční pokrmy
  • Zimní menu - variace
  • V období březen až květen 2018 budeme připravovat pokrmy podle receptů z období PRVNÍ REPUBLIKY!

Termíny pro konání kroužku v období únor až květen budou zveřejněny po 20. lednu 2018.

 

Gastronomický kroužek je pořádán ve spolupráci První soukromé hotelové školy a Vysoké školy hotelové v Praze.

 

Fotogalerie

Reference

Ing. Igor Bejtic
sommelier Ambiente restaurant
Během studia na VŠH jsem dostal spoustu prostoru pro vlastní realizaci. Měl jsem možnost skloubit školu s prací a potkat super lidi, s kterými se neustále vídám.